Wegetariański krem z selera i ziemniaków z dodatkiem mleka kokosowego i oliwy z kolendry
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr idealnie zagęszczą każdą kremową zupę.

Składniki
Wegetariański krem z selera i ziemniaków z dodatkiem mleka kokosowego i oliwy z kolendry
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem
Seler naciowy
/g
400.0 g
0%
Cebula
/g
200.0 g
0%
Seler, kostka
/kg
1.0 kg
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Woda
/l
2.5 l
0%
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr 4 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
150.0 g
0%

Sól, cukier
/g
0.0 g
0%
Cytryna
/ml
0.0 ml
0%
Oliwa z kolendry
Oliwa z wytłoczyn
/ml
100.0 ml
0%
Kolendra świeża
/g
50.0 g
0%
Podanie
Oliwa z kolendry Do dekoracji
/ml
0.0 ml
0%
Cebula prażona Do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem
-
Seler naciowy 400.0 g
-
Cebula 200.0 g
-
Seler, kostka 1.0 kg
-
Olej 80.0 ml
-
Woda 2.5 l
-
Sól, cukier
-
Cytryna
Oliwa z kolendry
-
Oliwa z wytłoczyn 100.0 ml
-
Kolendra świeża 50.0 g
Podanie
-
Oliwa z kolendry Do dekoracji
-
Cebula prażona Do dekoracji
-
Krem
- Seler naciowy oczyść z łyka i pokrój wraz z cebulą w kostkę, dodaj seler, zasmaż i zalej wodą.
- Warzywa duś do miękkości, a następnie zmiksuj.
- Przecedź przez sito (czapka chińczyka), wsyp puree ziemniaczane i mleko kokosowe.
- Całość zmiksuj na gładki krem, na końcu dopraw solą, cukrem i cytryną do smaku.
-
Oliwa z kolendry
- Oliwę podgrzej do temperatury 45°C, zmiksuj z kolendrą i przecedź przez bardzo drobne sito.
-
Podanie
- Krem wyporcjuj, udekoruj oliwą z kolendry i prażoną cebulą.