Wegetariańska sałatka z grillowaną cykorią, gruszką i orzechami włoskimi z sosem miodowo-musztardowym
Jeżeli twoja cykoria jest bardzo gorzka w smaku, wstaw ją do wody z lodem i przełóż do lodówki na 4 godziny – goryczka straci na mocy.

Składniki
Wegetariańska sałatka z grillowaną cykorią, gruszką i orzechami włoskimi z sosem miodowo-musztardowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sałatka
Cykoria
/kg
1.5 kg
0%
Oliwa
/ml
100.0 ml
0%
Ocet jabłkowy
/ml
70.0 ml
0%
Sól Morska, Pieprz, Cukier Do Smaku
/
0.0
0%
Rukola
/g
500.0 g
0%
Gruszka
/g
800.0 g
0%
Szparagi zielone
/g
300.0 g
0%
Ser Pleśniowy 200 G
/
0.0
0%
Orzechy włoskie
/g
100.0 g
0%
Marchew Do Dekoracji
/
0.0
0%
Podanie
Hellmann's Sos miodowo-musztardowy 1 l
/ml
400.0 ml
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sałatka
-
Cykoria 1.5 kg
-
Oliwa 100.0 ml
-
Ocet jabłkowy 70.0 ml
-
Sól Morska, Pieprz, Cukier Do Smaku
-
Rukola 500.0 g
-
Gruszka 800.0 g
-
Szparagi zielone 300.0 g
-
Ser Pleśniowy 200 G
-
Orzechy włoskie 100.0 g
-
Marchew Do Dekoracji
Podanie
-
Sałatka
- Cykorię przekrój na pół, posmaruj oliwą, dopraw solą i pieprzem, grilluj z obu stron.
- Skrop octem i przełóż do naczynia do wystygnięcia.
- Na talerzu wyłóż opłukaną rukolę, na wierzch dodaj grillowaną cykorię, pokrojoną gruszkę, zblanszowane szparagi, ser pleśniowy i orzechy. Udekoruj cienkimi plastrami marchewki.
-
Podanie
- Tuż przed podaniem polej sałatkę Sosem miodowo-musztardowym.