Wegetariańska ciecierzyca z pomidorami i żółtym curry
Jeżeli chcesz idealnie ugotować warzywa strączkowe, takie jak ciecierzyca, namocz je dzień wcześniej i gotuj w minimalnej ilości wody, przykryte czystą ściereczką lub gazą. Dzięki temu warzywa nie będą się ruszać i unikniesz ryzyka ich uszkodzenia.

Składniki
Wegetariańska ciecierzyca z pomidorami i żółtym curry
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciecierzyca
Ciecierzyca
/g
500.0 g
0%
Olej Sezamowy Do Smażenia
/
0.0
0%
Cebula, kostka
/g
300.0 g
0%
Seler naciowy, kostka
/g
250.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/g
600.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Cebula dymka (zielone części)
/g
60.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciecierzyca
-
Ciecierzyca 500.0 g
-
Olej Sezamowy Do Smażenia
-
Cebula, kostka 300.0 g
-
Seler naciowy, kostka 250.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Pieprz Czarny Do Smaku
Podanie
-
Cebula dymka (zielone części) 60.0 g
-
Ciecierzyca
- Ciecierzycę namocz dzień wcześniej w letniej, przegotowanej wodzie i ugotuj z dodatkiem soli.
- Na oleju podsmaż cebulę, seler naciowy, a po chwili dodaj żółtą pastę curry i zasmażaj. Połącz z ugotowaną ciecierzycą i pomidorami.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ciecierzycę z pomidorami i curry duś przez chwilę na małym ogniu.
-
Podanie
- Podawaj z drobno pokrojoną dymką.