Wegański sos myśliwski z kopytkami | Unilever Food Solutions
+

„Jak Kiełbaski”

Wegański sos myśliwski

  • Woda 1 l
  • Cebula 100 g
  • Pieczarki 200 g
  • Papryka czerwona 200 g
  • Czosnek 15 g
  • Olej 50 ml

Podanie

  • Kopytka 1.5 kg
  1. „Jak Kiełbaski”

    • „Jak Kiełbaski zgrilluj.
  2. Wegański sos myśliwski

    • Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie i zagotuj.
    • Cebulę pokrój w pióra, ogórki, pieczarki i paprykę w paski, czosnek posiekaj.
    • Na oleju kolejno zasmażaj cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę i ogórki. Podlej winem, dodaj rozmaryn redukuj przez chwilę, połącz z sosem pieczeniowm i zagotuj.
    • Sos dopraw do smaku pieprzem.
  3. Podanie

    • Gorące kopytka polej sosem myśliwskim, na wierzchu ułóż zgrillowane kiełbaski.