Menu
+

Prażona cebula

  • Cebula 120 g
  • Mąka pszenna 40 g
  • Olej (do smażenia)

Smalec

  • Fasola biała (konserwowa, odcedzona) 450 g
  • Majeranek Knorr 0,25kg
  • Sól (do smaku)
  • Czosnek 10 g

Dekoracja

  • Świeży majeranek (do dekoracji)
  1. Prażona cebula

    • Cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z mąką, przełóż na sitko i otrzep nadmiar mąki.
    • Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula zrobi się lekko brązowa.
    • Przełóż na pergamin, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  2. Smalec

    • Odsączoną fasolę zmiksuj na gładko, dodaj Esencję Umami Knorr Professional, majeranek, czosnek i szczyptę soli.
    • Całość wymieszaj z prażoną cebulą.
  3. Dekoracja

    • Udekoruj świeżym majerankiem.
    • Podawaj z wegańskim chlebem, by cały czas było to danie wegańskie.