Wegański burger z zielonymi dodatkami

Składniki
Wegański burger z zielonymi dodatkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł14553699.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
The Vegetarian Butcher Jak Burger Supreme (Raw No Beef Burger) 2,26 kg
/cu
10.0 cu
0%

Olej
/ml
20.0 ml
0%
Bułki
/szt.
10.0 szt.
0%
Sałata lolo bianco (strzępiasta)
/liści
10.0 liści
0%
Papryczka jalapeno konserwowa, plastry
/g
70.0 g
0%
Pomidor zielony, plastry
/g
250.0 g
0%
Ogórek zielony, długie plastry
/g
200.0 g
0%
Ogórek konserwowy, plastry
/g
200.0 g
0%
Szczypiorek
/g
20.0 g
0%
Hellmann's Majonez Wegański 2,5 kg
/g
350.0 g
0%

Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4 l
/ml
20.0 ml
0%

Cukier puder
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Olej 20.0 ml
-
Bułki 10.0 szt.
-
Sałata lolo bianco (strzępiasta) 10.0 liści
-
Papryczka jalapeno konserwowa, plastry 70.0 g
-
Pomidor zielony, plastry 250.0 g
-
Ogórek zielony, długie plastry 200.0 g
-
Ogórek konserwowy, plastry 200.0 g
-
Szczypiorek 20.0 g
-
Cukier puder 20.0 g
-
Wykonanie:
- Składniki sosu wymieszaj.
- Rozgrzany grill lub patelnię posmaruj olejem, ułóż rozmrożonego burgera i grilluj około 8 minut, przewracając na drugą stronę co 2 minuty.
- Bułki delikatnie zgrilluj od środka.
- Dolną część bułki dość grubo posmaruj sosem, następnie ułóż sałatę, gorącego burgera, plastry jalapeno, plaster pomidora, ogórka surowego i konserwowego, na koniec ułóż szczypiorek.
- Górną część bułki posmaruj sosem.