+

„Jak Kurczak”:

Sos czosnkowy:

Dodatki i serwowanie:

  • Kapusta biała, poszatkowana 200.0 g
  • Kapusta czerwona, poszatkowana 200.0 g
  • Marchew, cienkie julienne 200.0 g
  • Ogórek zielony, plastry 300.0 g
  • Pomidory, cząstki 300.0 g
  • Cebula czerwona, piórka 100.0 g
  • Papryka czerwona 200.0 g
  • Mix sałat 200.0 g
  • Frytki 18.0 kg
  • Pita – chlebki, połówki 10 sztuk
  1. „Jak Kurczak”:

    • „Jak Kurczaka” pokrój w cienkie paski. • Wszystkie przyprawy i cukier zmiksuj. 
    • Na silnym ogniu krótko zasmaż „Jak Kurczaka” z cebulą. 
    • Na koniec dopraw mieszanką przyprawową i wymieszaj.
  2. Sos czosnkowy:

    • Majonez połącz ze śmietanką roślinną, roztartym czosnkiem, czosnkiem suszonym i przyprawami.
  3. Dodatki i serwowanie:

    • Pokrojone warzywa układ w chlebku przekładając usmażonym „Jak Kurczakiem” TVB i polewając sosem czosnkowym.