+

Kurczak

Sos

Tagliatelle szafranowe

  1. Kurczak

    • Udka z kurczaka oczyść, przełóż do szerokiego garnka, zalej zimną wodą (tak, aby mięso było przykryte). Dodaj oczyszczone i pokrojone warzywa korzeniowe, sól, przyprawy oraz Esencję drobiową.
    • Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie i będzie można łatwo oddzielić je od kości.
    • Pozostaw udka do ostygnięcia w bulionie.
    • Wyjmij udka z bulionu i usuń skórę.


  2. Sos

    • Cebulę pokrój w kostkę i zasmażaj przez 5 minut na Ramie Culinesse. Dodaj słodką paprykę, wlej bulion, zagęść zasmażką i gotuj przez chwilę.
    • Wlej Ramę 15% i 24%, sok z cytryny i ponownie zagotuj. Dodaj Peperonatę i zmiksuj na gładki sos. Dopraw do smaku.
    • Do sosu włóż udka z kurczaka.
  3. Tagliatelle szafranowe

    • Rozpuść pastę szafranową w gorącej wodzie, dopraw solą i zagotuj. Umieść tagliatelle we wrzącej wodzie i ugotuj al dente. Makaron wystudź.
+