Vitello Tonnato z kremowym sosem tuńczykowo-kaparowym

Składniki
Vitello Tonnato
-
Udziec cielęcy 1 kg
-
Oliwa 30 ml
Sos
-
Sok z cytryny świeży 30 ml
-
Anchois 30 g
-
Tuńczyk w oleju 300 g
-
Kapary 30 g
-
Sól, pieprz Do smaku
Podanie
-
Kapary jabłuszka 50 g
-
Pomidorki koktajlowe 10 szt
-
Mix ziół Do dekoracji
Przygotowanie
-
Vitello Tonnato
- Cielęcinę dopraw Przyprawą do kuchni tradycyjnej połączoną z oliwą.
- Wstaw do pieca, ustawionego na pieczenie z parą, nagrzanego do temperatury 140°C, z sondą nastawioną na 68°C.
-
Sos
- Składniki sosu zmiksuj i dopraw do smaku.
-
Podanie
- Zimną cielęcinę pokrój w cienkie plastry, ułóż na talerzu z sosem, udekoruj kaparami, pomidorami i ziołami.