Vitello tonnato – Cielęcina z sosem tuńczykowym
Kuchnia Fusion – połączenie cielęciny z rybą.

Składniki
Cielęcina
-
Udziec cielęcy 1000.0 g
-
Sól do smaku
-
Pieprz czarny do smaku
-
Oliwa 30.0 ml
Sos
-
Sok z cytryny świeży 30.0 ml
-
Anchois 30.0 g
-
Tuńczyk konserwowy z oliwy 300.0 g
-
Kapary 60.0 g
Podanie
-
Liście i kwiat nasturcji
-
Sałata frisee 40.0 g
-
Cielęcina
- Mięso przypraw, natrzyj oliwą, zawiń w folię aluminiową i wstaw do pieca - kombinacja pieczenie z parowaniem temperatura 140⁰C z sondą 70⁰C.
-
Sos
- Do majonezu dodaj sok z cytryny, anchois, tuńczyka odsączonego i połowę kaparów, zmiksuj na puree i dopraw do smaku
-
Podanie
- Zimną cielęcinę pokrój w cienkie plastry ułóż na talerzu, posyp kaparami, skrop sosem i udekoruj.