+

Sos z tuńczyka

  • Sok z cytryny świeży 30 ml
  • Anchois 30 g
  • Tuńczyk w oleju 300 g
  • Kapary 60 g
  • Woda 50 ml

Podanie

  • Kiełki bazylii 10 g
  • Pieprz różowy, ziarnisty 5 g
  1. Cielęcina

    • Mięso przypraw, natrzyj oliwą i wstaw do pieca, ustaw kombinację pieczenia z parowaniem, temperatura 140˚C z sondą 70˚C.

    • Zimną cielęcinę pokrój w cienkie plastry.

  2. Sos z tuńczyka

    • Do majonezu dodaj sok z cytryny, anchois, odsączonego tuńczyka, połowę kaparów i zimną wodę, miksuj do uzyskania kremowej konsystencji i dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Podawaj z sosem z tuńczyka i kiełkami bazylii, posyp pieprzem różowym i drugą połową kaparów
+