Ukraiński rosolnik z wieprzowiną i pomidorami

Składniki
Ukraiński rosolnik z wieprzowiną i pomidorami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł248.22
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Cebula
/g
150.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Łopatka wieprzowa
/g
500.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
20.0 g
0%
Liść laurowy
/g
2.0 g
0%
Ziele angielskie
/g
2.0 g
0%
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg
/g
5.0 g
0%

Woda
/l
1.5 l
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/g
40.0 g
0%

Marchew
/g
150.0 g
0%
Seler
/g
70.0 g
0%
Pietruszka
/g
70.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
150.0 g
0%
Pieczarki
/g
250.0 g
0%
Ziemniaki
/g
400.0 g
0%
Ogórki kiszone
/g
400.0 g
0%
Fasola czerwona odsączona
/g
150.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
300.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Sól
/g
2.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
1.0 g
0%

Papryka chili świeża
/g
20.0 g
0%
Pietruszka zielona
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Olej 80.0 ml
-
Cebula 150.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Łopatka wieprzowa 500.0 g
-
Mąka pszenna 20.0 g
-
Liść laurowy 2.0 g
-
Ziele angielskie 2.0 g
-
Woda 1.5 l
-
Marchew 150.0 g
-
Seler 70.0 g
-
Pietruszka 70.0 g
-
Papryka czerwona 150.0 g
-
Pieczarki 250.0 g
-
Ziemniaki 400.0 g
-
Ogórki kiszone 400.0 g
-
Fasola czerwona odsączona 150.0 g
-
Sól 2.0 g
-
Papryka chili świeża 20.0 g
-
Pietruszka zielona 10.0 g
-
Wykonanie
- Łopatkę pokrój w dużą kostkę, wymieszaj z mąką i zasmaż na połowie oleju z pokrojoną cebulą i czosnkiem.
- Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, paprykę, zalej wodą i wsyp rosół wołowy. Gotuj do połowy miękkości.
- Na pozostałym oleju zasmaż pokrojoną marchew, seler, pietruszkę, paprykę, pieczarki i razem z pokrojonymi ziemniakami dodaj do gotującej się zupy, gotuj.
- Połącz z pokrojonymi ogórkami, fasolą i Tomato Pronto i gotuj przez chwilę.
- Rosolnik dopraw do smaku. Podawaj z plasterkami chili i pietruszką.