Menu
+

Udka

Potrawka

  • Mąka 70 g
  • Wywar od gotowania mięsa 1000 ml
  • Śmietanka 18% 100 ml
  • Sok z cytryny świeży 30 ml
  • Cukier 10 g
  • Sól 7 g
  • Marchewka gotowana 1500 g
  • Koktajl jogurtowy z czarnej porzeczki 1500 ml
  1. Udka

    • Udka z kurczaka ugotuj z dodatkiem Delikatu uniwersalnego.
  2. Potrawka

    • Ramę roztop, dodaj mąkę i wymieszaj.
    • Ciągle mieszając dodawaj ciepły wywar od gotowania udek.
    • Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji sosu.
    • Następnie dodaj sok z cytryny i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
    • Zdejmij z palnika, śmietankę zahartuj i dodaj do sosu, dopraw do smaku.
    • Podawaj z marchewką, ryżem oraz koktajlem.