+

Beza:

  • Jajko białko (35g) 6 cu
  • Cukier 300 g
  • szczypta soli

Puder pieprzowy:

Podanie:

  1. Beza:

    • Piekarnik nagrzej do temperatury 140°C. Jeśli używasz pieca konwekcyjnego, wyłącz nawiew.
    • Białka ubij na pianę ze szczyptą soli. Do ubitej piany stopniowo dodawaj partiami cukier.
    • Ubitą masę przełóż do cukierniczego worka i wyszprycuj na pergaminie 20 kółek o średnicy szklanki.
    • Bezy susz przez około 90 minut i pozostaw w piekarniku do wystygnięcia.
  2. Puder pieprzowy:

    • Cukier puder połącz z kolorowym pieprzem. Wymieszaj dokładnie i odstaw na minimum 15 minut, by puder nabrał aromatu pieprzu.
  3. Podanie:

    • Na bezach wyporcjuj Creme Dolce Carte d’Or, dodaj cząstki oczyszczonych truskawek i posyp tajską bazylią.
    • Deser udekoruj pudrem pieprzowym i dla kontrastu mielonymi pistacjami.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto