Trota al cartoccio - pstrąg w pergaminie
Serwuj klientowi rybę zamkniętą w papierze – otwierając ją samodzielnie, uwolni cały aromat bezpośrednio przed spożyciem.

Składniki
Trota al cartoccio - pstrąg w pergaminie
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ryba
Pstrąg cały(10 szt. po ok. 300-350 g)
/kg
3.5 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do ryb 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Oliwa
/ml
100.0 ml
0%
Oliwki czarne
/g
100.0 g
0%
Kapary
/g
50.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Cytryna
/cu
3.0 cu
0%
Pietruszka zielona
/g
20.0 g
0%
Arkusze Pergaminu Do Pieczenia 10 Szt.
/
0.0
0%
Ziemniakiw jasnej skórce
/kg
1.3 kg
0%
Cebula
/g
100.0 g
0%
Rozmaryn świeży1 gałązka
/g
0.0 g
0%
Pieprz czarny mielony, rozgniecionygrubo
/g
0.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ryba
-
Pstrąg cały(10 szt. po ok. 300-350 g) 3.5 kg
-
Oliwa 100.0 ml
-
Oliwki czarne 100.0 g
-
Kapary 50.0 g
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
-
Cytryna 3.0 cu
-
Pietruszka zielona 20.0 g
-
Arkusze Pergaminu Do Pieczenia 10 Szt.
-
Ziemniakiw jasnej skórce 1.3 kg
-
Cebula 100.0 g
-
Rozmaryn świeży1 gałązka
-
Pieprz czarny mielony, rozgniecionygrubo
-
Sól
-
Ryba
- Ziemniaki pokrój w plastry i smaż na oliwie, po kilku minutach dodaj krążki cebuli i rozmaryn, smaż.
- Wstaw do pieca nagrzanego do 180˚C na 15 minut.
- Dopraw solą i grubo zmielonym pieprzem.
- Każdego pstrąga natnij po skosie, dopraw w środku i na zewnątrz Delikatem do ryb.
- Do środka pstrąga włóż po trzy plastry cytryny.
- Na pergaminie ułóż porcję ziemniaków, na ziemniakach połóż pstrąga, posyp oliwkami i kaparami, skrop winem, zawiń w szczelną kopertę.
- Zapiekaj w piecu do temperatury 170˚C przez około 15 minut.
- Po wyjęciu z pieca połóż na talerzu, otwórz górę, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.