Tortellini z szafranem/ groszkowe puree

Składniki
Tortellini z szafranem/ groszkowe puree
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł408.63
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Tortellini
Tortellini z nadzieniem serowym Knorr Professional 3 kg
/g
700.0 g
0%

Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Pasta szafranowa Knorr Professional 0,8 kg
/g
15.0 g
0%

Puree z groszku
Groszek zielony
/kg
1.0 kg
0%
Woda do konsystencji
/l
0.0 l
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Śmietanka 30%
/ml
200.0 ml
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Dekoracja
Szynka Serrano
/g
80.0 g
0%
Groszek zielony mrożony
/g
100.0 g
0%
Kiełki groszku
/g
20.0 g
0%
Groszek cukrowy
/g
70.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Tortellini
-
Sól do smaku
-
Olej 50.0 ml
-
Oliwa 30.0 ml
Puree z groszku
-
Groszek zielony 1.0 kg
-
Woda do konsystencji
-
Śmietanka 30% 200.0 ml
-
Masło 80.0 g
-
Sól do smaku
Dekoracja
-
Szynka Serrano 80.0 g
-
Groszek zielony mrożony 100.0 g
-
Kiełki groszku 20.0 g
-
Groszek cukrowy 70.0 g
-
Tortellini
- Tortellini ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
- Na patelni rozgrzej olej z oliwą, dodaj Pastę szafranową, wymieszaj do rozpuszczenia i połącz z ugotowanymi pierożkami.
- Całość delikatnie podsmaż.
-
Puree z groszku
- Groszek ugotuj w osolonej wodzie.
- Zmiksuj z Esencją, śmietanką i masłem, dopraw do smaku solą.
-
Dekoracja
- Przygotuj chipsy: plastry szynki ułóż na pergaminie, przykryj drugim arkuszem i piecz w temp. 200⁰C przez ok. 12-15 minut.
- Groszek mrożony zblanszuj i zahartuj.
- Groszek cukrowy pokrój.
-
Podanie
- Tortellini ułóż na puree z groszku, udekoruj chipsami i pozostałymi składnikami.