Torellini mięsne w sosie pomidorowym

Składniki
Torellini mięsne w sosie pomidorowym
-
Oliwa 30 ml
-
Cebula 150 g
-
Czosnek 10 g
-
Seler naciowy 100 g
-
Marchew 100 g
-
Oregano suszone 2 g
-
Bazylia suszona 2 g
-
Cukier 20 g
-
Sól 10 g
-
Woda 500 ml
-
Pieprz czarny 2 g
-
Torellini z mięsem 1 kg
-
Ser Parmezan 70 g
-
Bazylia świeża 20 g
-
Torellini mięsne w sosie pomidorowym
- Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, pokrojony w bardzo drobną kostkę seler i marchew, chwilę zasmażaj.
- Następnie dodaj suszone zioła, cukier i sól oraz Sos do pizzy, ponownie chwilę zasmażaj.
- Do sosu wlej wodę i gotuj do uzyskania żądanej konsystencji.
- Na koniec dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
- Sos wymieszaj ze świeżo ugotowanymi tortelini.
- Podawaj posypując startym parmezanem i świeżą bazylią.