+

Masa tiramisu

Ciasto cygaretkowe

  • Masło 250 g
  • Cukier puder 250 g
  • Białko 250 g
  • Mąka 250 g
  1. Masa tiramisu

    • Ramę Cremefine Profi 31% wymieszaj z Tiramisu Carte d’Or, gdy masa będzie dość gęsta, dodaj bardzo zimne mleko i ubijaj do uzyskania właściwej konsystencji, w trakcie ubijania dodaj likier anyżowy – odstaw na chwilę w chłodne miejsce.

  2. Ciasto cygaretkowe

    • Do dzieży miksera włóż masło i ucieraj, dodaj cukier puder i utrzyj na jednolitą masę.
    • Następnie dodaj białka i dalej miksuj, po chwili dodaj mąkę i zmiksuj na jednolitą masę.
    • Na matach silipatowych za pomocą szablonu i miękkiej łopatki zrób koła lub kwadraty z ciasta i piecz w temperaturze 210˚C do uzyskania ciemnozłotego koloru.
  3. Dekoracja

    • Na jeden kawałek zimnego ciasta wyszprycuj masę tiramisu na środku, dookoła włóż kilka malin na przemian z masą tiramisu.
    • Przykryj kolejnym ciastkiem, powtórz dekorację i nakryj ostatnim ciastkiem. Wierzch posyp cukrem pudrem i udekoruj wg uznania.
    • Podawaj natychmiast.
+