Tatar z marynowanym żółtkiem i szparagami

Składniki
Tatar z marynowanym żółtkiem i szparagami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynowane jaja
Sos rybny 6 łyżek
/ml
0.0 ml
0%
Sos Worchestershire 6 łyżek
/ml
0.0 ml
0%
Miód 4 łyżki
/g
0.0 g
0%
Tabasco
/ml
0.0 ml
0%
Czosnek rozgnieciony
/ząbki
4.0 ząbki
0%
Sos ostrygowy 6 łyżeczek
/g
0.0 g
0%
Musztarda 4 łyżeczki
/g
0.0 g
0%
Żółtka świeże
/cu
10.0 cu
0%
Tatar
Wołowina (mielona) (zrazowa, polędwica)
/g
800.0 g
0%
Wołowina (mielona)
/g
800.0 g
0%
Ketchup 2 łyżki
/g
0.0 g
0%
Sos Worcestar 2 Lyżki
/
0.0
0%
Sól I Przeprz Swieżo Mielone
/
0.0
0%
Korniszony
/g
100.0 g
0%
Kapary
/g
50.0 g
0%
Szalotka
/cu
3.0 cu
0%
Podanie
Szalotka
/cu
5.0 cu
0%
Rzodkiewka
/cu
5.0 cu
0%
Szparagi zielone
/cu
10.0 cu
0%
Sałata liście
/g
75.0 g
0%
Koperek świeży
/g
10.0 g
0%
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l połączony z musztardą
/g
0.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynowane jaja
-
Sos rybny 6 łyżek
-
Sos Worchestershire 6 łyżek
-
Miód 4 łyżki
-
Tabasco
-
Czosnek rozgnieciony 4.0 ząbki
-
Sos ostrygowy 6 łyżeczek
-
Musztarda 4 łyżeczki
-
Żółtka świeże 10.0 cu
Tatar
-
Wołowina (mielona) (zrazowa, polędwica) 800.0 g
-
Wołowina (mielona) 800.0 g
-
Ketchup 2 łyżki
-
Sos Worcestar 2 Lyżki
-
Sól I Przeprz Swieżo Mielone
-
Korniszony 100.0 g
-
Kapary 50.0 g
-
Szalotka 3.0 cu
Podanie
-
Szalotka 5.0 cu
-
Rzodkiewka 5.0 cu
-
Szparagi zielone 10.0 cu
-
Sałata liście 75.0 g
-
Koperek świeży 10.0 g
-
Marynowane jaja
- Zacznij od zasuszenia żółtek. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i wlej je do pojemnika 15x25cm (ew. GN 1/3).
- Delikatnie umieść żółtka w marynacie. Przykryj i pozostaw w lodówce przez 12-14 godzin.
-
Tatar
- Posiekaj mięso ostrym nożem i dopraw sosem Tabasco, ketchupem, sosem Worcester oraz solą i pieprzem.
- Drobno posiekaj: szalotki, korniszony i kapary.
-
Podanie
- Przekrój szalotki wzdłuż, potrzyj oliwą i połóż cięciem do dołu w żeliwnym rondlu. Piecz do przypalenia.
- Pokrój rzodkiewkę i potnij szparagi na skośne małe kawałki.
- Za pomocą okrągłej foremki uformuj porcje tatara. W środku każdej porcji umieść żółtko wyjęte z marynaty. Całość udekoruj lekko przypalonymi szalotkami, liśćmi sałaty, szparagami i koperkiem.
- Podawaj z majonezem połączonym z musztardą.