+

Marynowane jaja

  • Sos rybny 6 łyżek
  • Sos Worchestershire 6 łyżek
  • Miód 4 łyżki
  • Tabasco 2 łyżeczki
  • Czosnek rozgnieciony 4 ząbki
  • Sos ostrygowy 6 łyżeczek
  • Musztarda 4 łyżeczki
  • Żółtka świeże 10 cu

Tatar

  • Wołowina (mielona) 800 g
  • Tabasco 2 łyżeczki
  • Ketchup 2 łyżki
  • Sos Worcestar 2 łyżki
  • Sól i przeprz świeżo mielone
  • Korniszony 100 g
  • Kapary 50 g
  • Szalotka 3 cu

Podanie

  1. Marynowane jaja

    • Zacznij od zasuszenia żółtek. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i wlej je do pojemnika 15x25cm (ew. GN 1/3).
    • Delikatnie umieść żółtka w marynacie. Przykryj i pozostaw w lodówce przez 12-14 godzin.
  2. Tatar

    • Posiekaj mięso ostrym nożem i dopraw sosem Tabasco, ketchupem, sosem Worcester oraz solą i pieprzem.
    • Drobno posiekaj: szalotki, korniszony i kapary.
  3. Podanie

    • Przekrój szalotki wzdłuż, potrzyj oliwą i połóż cięciem do dołu w żeliwnym rondlu. Piecz do przypalenia.
    • Pokrój rzodkiewkę i potnij szparagi na skośne małe kawałki.
    • Za pomocą okrągłej foremki uformuj porcje tatara. W środku każdej porcji umieść żółtko wyjęte z marynaty. Całość udekoruj lekko przypalonymi szalotkami, liśćmi sałaty, szparagami i koperkiem.
    • Podawaj z majonezem połączonym z musztardą.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.