Tataki z tuńczyka i arbuza z salsą pomidorową z mango i cytrusowym majonezem
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Tataki z tuńczyka i arbuza z salsą pomidorową z mango i cytrusowym majonezem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł568.93
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Tataki z tuńczyka i arbuza
Tuńczyk
/kg
1.0 kg
0%
Sól
/g
30.0 g
0%
Sezam
/g
10.0 g
0%
Mieszanka przypraw Togarashi
/g
10.0 g
0%
Arbuz
/kg
1.0 kg
0%
Salsa z pomidorów i mango
Mango świeże
/g
130.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
400.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Szczypiorek, posiekany
/g
30.0 g
0%
Cukier brązowy
/g
5.0 g
0%
Imbir
/g
10.0 g
0%
Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Majonez cytrusowy
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
200.0 g
0%

Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4 l
/ml
10.0 ml
0%

Podanie
Bukiet sałat
/g
300.0 g
0%
Limonka
/g
200.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Tataki z tuńczyka i arbuza
-
Tuńczyk 1.0 kg
-
Sól 30.0 g
-
Sezam 10.0 g
-
Mieszanka przypraw Togarashi 10.0 g
-
Arbuz 1.0 kg
Salsa z pomidorów i mango
-
Mango świeże 130.0 g
-
Szczypiorek, posiekany 30.0 g
-
Cukier brązowy 5.0 g
-
Imbir 10.0 g
-
Oliwa 50.0 ml
Majonez cytrusowy
Podanie
-
Bukiet sałat 300.0 g
-
Limonka 200.0 g
-
Tataki z tuńczyka i arbuza
- Kawałki tuńczyka posyp solą i grilluj po 30 s z każdej strony.
- Oprósz prażonym sezamem i pokrój w plastry.
- Kawałki arbuza dopraw Togarashi i chwilę grilluj z każdej strony. Pokrój w plastry.
-
Salsa z pomidorów i mango
- Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Wymieszaj z Tomato Pronto, szczypiorkiem, cukrem, imbirem i oliwą.
-
Majonez cytrusowy
- Majonez wymieszaj z Esencją Cytrusową.
-
Podanie
- Tataki z tuńczyka i arbuza podawaj z sałatami, ćwiartkami limonki i cytrusowym majonezem.