+

Ciasto

  • Mąka pszenna 450 g
  • Woda 250 ml
  • Olej 50 ml
  • Sól 5 g

Tarta

  1. Ciasto

    • Mąkę, sól, wodę i olej zagnieć na jednolite ciasto. Ciasto nie powinno być klejące.

  2. Tarta

    • Na Ramie Profi obsmaż delikatnie cebulę, dodaj boczek i dalej obsmażaj. Przypraw pieprzem i tymiankiem. Na koniec dodaj pieczarki i smaż 1 minutę (by nie puściły wody).
    • Ramę Cremefine Fraiche 24% wymieszaj z solą, pieprzem i gałką.
    • Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj cienko i połóż na okrągłe foremki do tarty. Posmaruj je doprawioną Ramą Cremefine, pozostawiając wolne ranty. Nałóż cebulę, boczek i pieczarki.
    • Piecz w bardzo rozgrzanym piekarniku (220°C) przez około 10-12 minut.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto