+

Słodkie ciasto

  • Mąka 500.0 g
  • Mąka migdałowa 125.0 g
  • Cukier puder 250.0 g
  • Sól morska 5.0 g
  • Masło 300.0 g
  • Jajko 2.0 szt.
  • Aromat waniliowy 5.0 ml

Krem waniliowy

  • Śmietana 30% 1.0 l
  • Cukier puder 100.0 g
  • Laska wanilii 1.0 szt.
  • Żelatyna, w płatkach 4.0 szt.

Dekoracja

  • Sorbet Gruszkowy Carte d'Or
  • Krem waniliowy
  • Kawałki gruszki
  • Kawałki herbatników
  1. Słodkie ciasto

    • Zmiksuj mąkę, mąkę migdałową, cukier puder, sól morską i masło.
    • Następnie dodaj jajka i aromat waniliowy.
    • Odstaw na 30 minut.
    • Uformuj ciasto w mini tarty.
    • Piecz przez 10 minut w 180°C.
  2. Krem waniliowy

    • Zagotuj śmietanę, cukier i wanilię.
    • Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
    • Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.
  3. Dekoracja

    • Do tarty włóż sorbet gruszkowy Carte d'Or, a dookoła lodów za pomocą szprycy cukierniczej ułóż krem waniliowy.
    • Na koniec dodaj kawałki gruszki i kawałki herbatników.
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu