+

Ciasto

Waniliowe nadzienie z truskawkami

  1. Ciasto

    • Połącz wszystkie składniki ciasta, pozostaw około 20 - 30 gramów mąki do podsypania ciasta podczas wałkowania.
    • Ciasto włóż do lodówki by się schłodziło, rozwałkuj na grubość około 1 cm, włóż do formy od tarty, nakłuj widelcem by ciasto nie rosło.
    • Na ciasto włóż pergamin wsyp groch lub fasolę i piecz w temperaturze 180⁰C przez około 10 minut.
    • Wyjmij z pieca zdejmij pergamin z fasolą i piecz jeszcze w tej samej temperaturze do momentu uzyskania złotego koloru na brzegach.
  2. Waniliowe nadzienie z truskawkami

    • Truskawki umyj i obierz, przekrój na pół. Ułóż je na upieczonym cieście. Pozostaw kilka truskawek z szypułkami do dekoracji.
    • Podgrzej Ramę 31% i rozpuść w niej auszpik, zwróć uwagę by całość dokładnie się rozpuściła, połącz z delikatnie podgrzanym musem waniliowym i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na truskawki, wstaw do lodówki na kilka godzin.
    • Tartę udekoruj przekrojonymi na pół truskawkami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.