Tarta/ krem z białej czekolady / galaretka z rokitnika
.jpg)
Składniki
Tarta/ krem z białej czekolady / galaretka z rokitnika
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł559.92
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
GALARETKA Z ROKITNIKA
Rokitnik
/g
250.0 g
0%
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4 l
/ml
50.0 ml
0%
.png)
KREM Z BIAŁEJ, PALONEJ CZEKOLADY
Biała czekolada
/g
250.0 g
0%
Śmietanka 30%
/ml
650.0 ml
0%
Cukier puder
/g
60.0 g
0%
Ser Mascarpone
/g
250.0 g
0%
DEKORACJE Z CIASTA
Jajko
/szt.
1.0 szt.
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
50.0 g
0%
Cukier puder
/g
50.0 g
0%
PORADA
Jeżyny
/g
50.0 g
0%
Borówki
/g
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
GALARETKA Z ROKITNIKA
-
Rokitnik 250.0 g
-
Woda 400.0 ml
KREM Z BIAŁEJ, PALONEJ CZEKOLADY
-
Biała czekolada 250.0 g
-
Śmietanka 30% 650.0 ml
-
Cukier puder 60.0 g
-
Ser Mascarpone 250.0 g
DEKORACJE Z CIASTA
-
Jajko 1.0 szt.
-
Masło 50.0 g
-
Mąka pszenna 50.0 g
-
Cukier puder 50.0 g
PORADA
-
Jeżyny 50.0 g
-
Borówki 50.0 g
-
GALARETKA Z ROKITNIKA
- Rokitnik zagotuj z wodą, dodaj Esencję, Auszpik, zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito.
- Wystudzoną galaretkę wylej do kruchych spodów, odstaw do stężenia.
-
KREM Z BIAŁEJ, PALONEJ CZEKOLADY
- Czekoladę piecz w 160°C przez 12 minut i wystudź.
- Śmietankę (250 ml) zagotuj z cukrem, dodaj Auszpik i mieszaj do rozpuszczenia.
- Dodaj mascarpone i paloną czekoladę. • Wymieszaj z pozostałą śmietanką i odstaw do chłodni do zastygnięcia.
- Zimną masę ubij mikserem na średnich obrotach i rozłóż na kruche spody.
-
DEKORACJE Z CIASTA
- Z jajka, masła, mąki i cukru pudru wyrób ciasto i odstaw do schłodzenia.
- Ciasto rozsmaruj na formie silikonowej i piecz około 3-4 minut w 160°C.
-
PORADA
- Żeby przyspieszyć dekorowanie deserów serwowanych w bufecie, wykorzystaj łamane ciasto filo smażone na głębokim tłuszczu.