1. Ziemniaki

    • Ziemniaki wyszoruj i pokrój w dużą kostkę.
    • Włóż na 15 minut do pieca konwekcyjno-parowego na funkcję gotowanie. Osusz, a następnie przypraw Delikatem do drobiu i wędzoną papryką. Skrop olejem i zapiecz.
  2. Sos

    • Mleko połącz z sosem sałatkowym czosnkowym, dodaj majonez, oliwę, paprykę i tabasco. Pozostaw na chwilę, by sos zgęstniał.
    • Ziemniaki można podawać na ciepło lub na zimno z gęstym sosem majonezowym, polane lub wymieszane.
    • Marynowane oliwki

      • Przygotuj marynowane oliwki; oliwę wymieszaj z Primerbą rozmarynową, dodaj skarmelizowaną na miodzie cebulę, całość połącz z oliwkami, pozostaw na kilka godzin do zamarynowania.
    • Podanie

      • Ziemniaki podawaj z sosem i marynowanymi oliwkami. Idealnym dopełnieniem będą hiszpańskie szynki.

    +