+

Zupa

Kopytka

  • Czerwone ziemniaki 500 g
  • Mąka pszenna 250 g
  • Mąka ziemniaczana 50 g
  • Jaja 1 cu
  • Sól 5 g

Dodatki

  1. Zupa

    • Rozgnieć czosnek.
    • Cebulę, marchew i ziemniaki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na Ramie Culinesse w głębokim garnku.
    • Całość zalej wodą i gotuj do miękkości.
    • Następnie dodaj pokrojone pomidory, posiekany imbir i Esencje bulionu rybnego. Gotuj kilkanaście minut, dodaj połowę kolendry i zmiksuj zupę na gładką masę.
    • Na koniec wlej mleczko kokosowe, podgrzej, dodaj listki świeżej kolendry i dopraw do smaku.
  2. Kopytka

    • Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
    • Ubij ziemniaki na puree i odstaw do wystygnięcia.
    • Następnie dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz jajko, wyrób na jednolitą masę.
    • Uformuj cienkie wałki i pokrój na kopytka.
    • Gotuj w osolonej wodzie - 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
  3. Dodatki

    • Krewetki obierz i usmaż, dopraw do smaku.
    • Kukurydzę odsącz i przetnij wzdłuż na pół, podsmaż.
    • Marchewki przetnij wzdłuż i podsmaż na Ramie Culinesse, powinny być chrupkie.
    • Szalotki rozdziel na łuski i podsmaż na gorącej patelni.
    • Wszystkie warzywa dopraw.
  4. Podanie

    • Kopytka podsmażamy na złoty kolor. Do miski wlej gorącą zupę, na wierzch wyłóż kopytka (3-4 szt.), krewetki i warzywa. Udekoruj gałązkami świeżej kolendry.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.