Tagliarini rossi ze szparagami
Makaron nie zawsze potrzebuje sosu – alternatywą jest jajko w koszulce. Smak wzbogaci parmezan.

Składniki
Tagliarini rossi ze szparagami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Gotowane szparagi
Szparagi białe, obrane
/g
500.0 g
0%
Szparagi zielone, obrane
/g
500.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Cukier do smaku
/g
0.0 g
0%
Makaron
Tagliarini rossi (makaron chłodzony)
/kg
1.8 kg
0%
Sól do smaku
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Oliwa
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Jajo w koszulce
Ocet jabłkowy do zakwaszenia
/ml
0.0 ml
0%
Jaja
/szt.
10.0 szt.
0%
Podanie
Ser Parmezan tarty
/g
100.0 g
0%
Mikroczosnek do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Kiełki groszku do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Gotowane szparagi
-
Szparagi białe, obrane 500.0 g
-
Szparagi zielone, obrane 500.0 g
-
Sól do smaku
-
Cukier do smaku
Makaron
-
Tagliarini rossi (makaron chłodzony) 1.8 kg
-
Sól do smaku
-
Oliwa 200.0 ml
Jajo w koszulce
-
Ocet jabłkowy do zakwaszenia
-
Jaja 10.0 szt.
Podanie
-
Ser Parmezan tarty 100.0 g
-
Mikroczosnek do dekoracji
-
Kiełki groszku do dekoracji
-
Gotowane szparagi
- Szparagi ugotuj w osolonej wodzie z odrobiną cukru i soli.
- Zahartuj zimną wodą i pokrój w dowolny sposób.
- Pozostaw wodę z gotowania szparagów.
-
Makaron
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
- Oliwę wymieszaj z Primerbą czerwone pesto i połącz z ugotowanym, odcedzonym makaronem.
- Dodaj szparagi i delikatnie podgrzej. Całość możesz podlać wodą ze szparagów.
-
Jajo w koszulce
- Zagotuj wodę, zakwaś octem jabłkowym.
- Delikatnie wbijaj pojedynczo jaja do zakwaszonej wody.
- Gotuj przez chwilę, tak aby żółtko pozostało płynne.
-
Podanie
- Makaron Tagliarini rossi ze szparagami podawaj na głębokim talerzu, a jajo w koszulce połóż na górze.
- Udekoruj grubo tartym parmezanem, kiełkami groszku i mikroczosnkiem.