Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą | Unilever Food Solutions
+

"Jak Nuggetsy":

Warzywa:

  • Pomidorki koktajlowe 180 g
  • Awokado 350 g
  • Cebula czerwona 120 g
  • Kukurydza konserwowa 130 g
  • Fasola czarna konserwowa 150 g

Salsa:

Tacos:

  • Tortilla 30 szt.
  1. "Jak Nuggetsy":

    • "Jak Nuggetsy” usmaż w głębokim tłuszczu, przełóż na ręcznik papierowy aby pozbyć się na nadmiaru tłuszczu.
  2. Warzywa:

    • Pomidory koktajlowe pokrój na pół, awokado obierz, pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Kukurydzę i fasolę odcedź na sitku.
  3. Salsa:

    • Ananasa i paprykę jalapeno pokrój w drobną kostkę. Dodaj Sos Sunshine Chili, Esencje, połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.
  4. Tacos:

    • Tortille zgrilluj lub obsmaż na patelni. Włóż do nich poszczególne składniki i polej salsą.