Tacos z wegańskimi nuggetsami, warzywami i ostrą salsą

Składniki
"Jak Nuggetsy":
Warzywa:
-
Pomidorki koktajlowe 180 g
-
Awokado 350 g
-
Cebula czerwona 120 g
-
Kukurydza konserwowa 130 g
-
Fasola czarna konserwowa 150 g
Salsa:
-
Ananas 150 g
-
Papryczka jalapeno 10 g
-
Kolendra świeża 20 g
Tacos:
-
Tortilla 30 szt.
-
"Jak Nuggetsy":
- "Jak Nuggetsy” usmaż w głębokim tłuszczu, przełóż na ręcznik papierowy aby pozbyć się na nadmiaru tłuszczu.
-
Warzywa:
- Pomidory koktajlowe pokrój na pół, awokado obierz, pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Kukurydzę i fasolę odcedź na sitku.
-
Salsa:
- Ananasa i paprykę jalapeno pokrój w drobną kostkę. Dodaj Sos Sunshine Chili, Esencje, połowę posiekanej kolendry i wymieszaj.
-
Tacos:
- Tortille zgrilluj lub obsmaż na patelni. Włóż do nich poszczególne składniki i polej salsą.