+

Dorsz

  • Dorsz filet 1.2 kg
  • Sól 10 g

Tempura

  • Jaja 2 cu
  • Woda gazowana 200 ml
  • Mąka pszenna 70 g
  • Skrobia kukurydziana 190 g
  • Proszek do pieczenia 5 g

Salsa pomidorowa

Podanie

  • Tacos 20 szt.
  • Kukurydza w kolbach 3 cu
  • Cebula czerwona 222 g
  • Papryka czerwona 444 g
  • Rukola 100 g
  • Kolendra świeża 24 g
  1. Dorsz

    • Filety osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na 20 kawałków i dopraw solą.
  2. Tempura

    • Wszystkie składniki tempury wymieszaj na jednolitą masę i odstaw do lodówki na 15 minut. • Kawałki dorsza włóż do tempury i smaż na głębokim tłuszczu.
  3. Salsa pomidorowa

    • Połącz wszystkie składniki, dopraw do smaku i odstaw do lodówki.
  4. Podanie

    • Tacos podgrzej na patelni i uformuj w dowolny sposób. • Nałóż wszystkie składniki. Na koniec dodaj salsę i Ramę 24%, całość udekoruj listkami kolendry.
+