Tacos de chili con carne
Tacos to tradycyjne meksykańskie danie, składające się z zawiniętej w łódeczkę kukurydzianej tortilli wypełnionej farszem. Nasza propozycja to Tacos z mięsnym chili.

Składniki
Tacos de chili con carne
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Farsz
Placki Tacos 30 Szt.
/
0.0
0%
Wołowina (mielona)
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Fix do potraw meksykańskich 1,2 kg
/g
120.0 g
0%

Olejdo smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Czosnek
/g
30.0 g
0%
Papryka chili świeżado smaku
/g
0.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/g
800.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Fasola czerwona
/g
400.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
0.0 g
0%
Podanie
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
400.0 ml
0%
Cebula
/g
120.0 g
0%
Mix sałat
/g
500.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Farsz
-
Placki Tacos 30 Szt.
-
Wołowina (mielona) 1.0 kg
-
Olejdo smażenia
-
Woda 400.0 ml
-
Czosnek 30.0 g
-
Papryka chili świeżado smaku
-
Fasola czerwona 400.0 g
-
Kolendra świeża
Podanie
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 400.0 ml
-
Cebula 120.0 g
-
Mix sałat 500.0 g
-
Farsz
- Na oleju zasmaż wołowinę, fix do potraw meksykańskich połącz z wodą i dodaj do zasmażonego mięsa.
- Dodaj czosnek, chili oraz pomidory z puszki, całość duś na wolnym ogniu, pod koniec dodaj odsączoną fasolę i pokrojoną kolendrę. Konsystencja powinna być gęsta, tak by nie wypływała z placków.
- Farsz wystudźi nadziewaj nim na zimno kukurydziane placki.
- Całość podgrzej w piekarniku.
-
Podanie
- Podawaj z łyżką Ramy 24%, cebulą pokrojoną w krążki i kolendrą. Znakomitym dodatkiem będą sałaty, na których podamy danie.