+

Chili con carne

Kwaśna salsa

  • Mango świeże 160 g
  • Papryka chili świeża 11 g
  • Kolendra świeża 10 g
  • Kwaśna śmietana 400 g

Podanie

  • Tacos 350 g
  • Guacamole 250 g
  • Kukurydza konserwowa 100 g
  • Mix sałat 100 g
  1. Chili con carne

    • Na oliwie zasmaż cebulę i czosnek pokrojone w kostkę dodaj „Jak Mielone” kmin rzymski, utarte ziele angielskie, paprykę wędzoną, płatki chili i sól.
    • Całość zasmażaj przez chwilę, podlej wodą i duś do odparowania.paprykę pokrój w kostkę i dodaj razem z fasolą do pozostałych składników.
  2. Kwaśna salsa

    • Mango obierz, pokrój w kostkę, chili i kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj z kwaśną śmietaną.
  3. Podanie

    • Do tacos włóż chili con carne, guacamole, sałatę, kwaśną salę i kukurydzę.