+

Szparagi

  • Szparagi zielone (oczyszczone) 200 g
  • Szparagi białe (oczyszczone) 600 g
  • Sól, cukier do smaku

Sos holenderski

Dodatki

Podanie

  • Migdały 20 g
  • Bułka tarta 15 g
  1. Szparagi

    • Ugotuj szparagi białe i zielone w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Po ugotowaniu zahartuj (zimną wodą lub lodem) tak, by się nie rozgotowały.

  2. Sos holenderski

    • Sos holenderski połącz z zimną wodą i zagotuj, cały czas mieszając. Gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Odstaw, dodaj zimne masło i wymieszaj.
    • W międzyczasie ubij Ramę Cremefine 31%, dodaj do ciepłego sosu i dokładnie wymieszaj.

  3. Dodatki

    • Młody szpinak podsmaż na Ramie Culinesse, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    • Migdały i bułkę przyrumień na oddzielnych patelniach.
  4. Podanie

    • Szparagi i młody szpinak ułóż na talerzu, polej sosem holenderskim, dodatkowo posyp przygotowanymi migdałami i bułką tartą.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto