+

Mięso

  • Łopatka wieprzowa 2.4 kg

Marynata

Dodatki

  • Cebula (krążki) 100 g
  • Słonina lub podgardle (paski) 1.4 kg
  • Sól 15 g
  • Czosnek (rozgnieciony) 40 g
  • Olej 100 ml

Przygotowanie

  • Patyczki bambusowe do nadziewania
  1. Mięso

    • Łopatkę pokrój w kostkę na szaszłyki.

  2. Marynata

    • Wszystkie składniki marynaty wymieszaj i połącz z mięsem, odstaw na 12 godzin.

  3. Dodatki

    • Cebulę i słoninę dopraw solą, czosnkiem i skrop olejem.
  4. Przygotowanie

    • Na namoczone patyczki bambusowe nadziej mięso, cebulę i słoninę.
    • Piecz w piecu nagrzanym do temperatury 165⁰C przez 30 minut lub grilluj do miękkości.
+