+

Sos teriyaki

Kurczak

Warzywa

  • Szalotka 10 cu
  • Chili czerwone małe 10 cu
  • Cukinia 250 g
  • Rzodkiewka 10 cu
  • Dymka 3 cu
  • Olej 20 ml
  • Przyprawy: sól i pieprz

Podanie

  • Seler naciowy listki do dekoracji
  1. Sos teriyaki

    • Wszystkie składniki sosu zagotuj w garnku i zredukuj o połowę.
  2. Kurczak

    • Filety pokrój w kawałki, wymieszaj z Delikatem, nadziej na patyki wraz z limonką.
    • Szaszłyki ułóż na blachę G/N, polej połową sosu teriyaki i piecz w piecu nagrzanym do 190⁰C przez 6 minut. Polej resztą sosu i piecz kolejne 6 minut.
  3. Warzywa

    • Warzywa pokrój w dowolny sposób, wymieszaj z olejem, zgrilluj i dopraw.
  4. Podanie

    • Szaszłyk z kurczaka podawaj z grillowanymi warzywami, skropionymi sosem od pieczenia.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto