Szaszłyk z indyka marynowany w kefirze z sałatką z karczochów, pomidorów i boczku
Jeżeli chcesz w szybkim czasie uzyskać idealnie chrupki chips z boczku, to użyj do jego przygotowania kuchenki mikrofalowej.

Składniki
Szaszłyk z indyka marynowany w kefirze z sałatką z karczochów, pomidorów i boczku
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Szaszłyki z indyka
Indyk, udko (bez skóry i ścięgien)
/kg
2.0 kg
0%
Kefir
/l
1.5 l
0%
Sól
/g
40.0 g
0%
Knorr Pang Gang Pikantny sos z chili i pomidorami 1 l
/ml
300.0 ml
0%

Grillowane dodatki
Boczek wędzony, plastry
/g
100.0 g
0%
Fasolka szparagowa zielona , blanszowana (cała)
/g
500.0 g
0%
Pomidorki koktajlowe ze szypułką
/g
600.0 g
0%
Karczochy konserwowe (przekrojone na połówki)
/g
350.0 g
0%
Emulsja z kolendry
Sok z cytryny świeży
/ml
20.0 ml
0%
Kolendra, posiekana
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Podanie
Sałata frisee
/g
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Szaszłyki z indyka
-
Indyk, udko (bez skóry i ścięgien) 2.0 kg
-
Kefir 1.5 l
-
Sól 40.0 g
Grillowane dodatki
-
Boczek wędzony, plastry 100.0 g
-
Fasolka szparagowa zielona , blanszowana (cała) 500.0 g
-
Pomidorki koktajlowe ze szypułką 600.0 g
-
Karczochy konserwowe (przekrojone na połówki) 350.0 g
Emulsja z kolendry
-
Sok z cytryny świeży 20.0 ml
-
Kolendra, posiekana 10.0 g
-
Olej 30.0 ml
Podanie
-
Sałata frisee 50.0 g
-
Szaszłyki z indyka
- Uda z indyka pokrój w kostkę. Kefir wymieszaj z solą, dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Odstaw na 24 godziny.
- Następnie mięso wyjmij z kefiru, mocno odsącz i wymieszaj z połową Sosu Pang Gang. Odstaw na około 2 godziny.
- Nabij na szpikulce szaszłykowe i zgrilluj.
- W trakcie grillowania smaruj resztą Sosu Pang Gang.
-
Grillowane dodatki
- Wszystkie dodatki zgrilluj.
- Zgrillowane plastry boczku połam na kawałki.
-
Emulsja z kolendry
- Składniki emulsji dokładnie wymieszaj.
-
Podanie
- Szaszłyka ułóż na desce, obok połóż grillowane dodatki oraz sałatę frisee. Całość skrop emulsją z kolendry.