+

Szaszłyki z indyka

Grillowane dodatki

  • Boczek wędzony, plastry 100 g
  • Fasolka szparagowa zielona , blanszowana (cała) 500 g
  • Pomidorki koktajlowe ze szypułką 600 g
  • Karczochy konserwowe (przekrojone na połówki) 350 g

Emulsja z kolendry

  • Sok z cytryny świeży 20 ml
  • Kolendra posiekana 10 g
  • Olej 30 ml

Podanie

  • Sałata frisee 50 g
  1. Szaszłyki z indyka

    • Uda z indyka pokrój w kostkę. Kefir wymieszaj z solą, dodaj pokrojone mięso i wymieszaj. Odstaw na 24 godziny.
    • Następnie mięso wyjmij z kefiru, mocno odsącz i wymieszaj z połową Sosu Pang Gang. Odstaw na około 2 godziny.
    • Nabij na szpikulce szaszłykowe i zgrilluj.
    • W trakcie grillowania smaruj resztą Sosu Pang Gang.


  2. Grillowane dodatki

    • Wszystkie dodatki zgrilluj.
    • Zgrillowane plastry boczku połam na kawałki.
  3. Emulsja z kolendry

    • Składniki emulsji dokładnie wymieszaj.
  4. Podanie

    • Szaszłyka ułóż na desce, obok połóż grillowane dodatki oraz sałatę frisee. Całość skrop emulsją z kolendry.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.