Straciatella - zupa z jajecznymi kluseczkami i parmezanem
Zupę tę możesz wzbogacić dodając do masy jajecznej ulubione zioła i parmezan.

Składniki
Straciatella - zupa z jajecznymi kluseczkami i parmezanem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Woda
/l
2.0 l
0%
Rosół z kury Knorr Professional 1 kg
/g
40.0 g
0%

Jaja
/cu
10.0 cu
0%
Gałka muszkatołowado smaku
/g
0.0 g
0%
Pietruszka zielona
/g
40.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Podanie
Ser Parmezan
/g
100.0 g
0%
Pieczywo Wg Uznania
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Woda 2.0 l
-
Jaja 10.0 cu
-
Gałka muszkatołowado smaku
-
Pietruszka zielona 40.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
Podanie
-
Ser Parmezan 100.0 g
-
Pieczywo Wg Uznania
-
Zupa
• Jaja wybij do miski, dodaj trochę gałki muszkatołowej i soli do smaku, dokładnie wymieszaj.• Do gorącej wody dodaj rosół z kury i zagotuj.• Na gotujący się rosół wlewaj masę jajeczną i powoli mieszaj łopatką, zestaw z palnika.• Zupę dopraw solą i pieprzem oraz grubo pokrojoną natką pietruszki. -
Podanie
• Podawaj posypaną startym parmezanem.• Można podawać z pieczywem.