Stek ze strusia z wędzonymi ziemniakami i pieczonymi warzywami

Składniki
Grillowany stek
-
Stek ze strusia 1800 g
-
Olej 20 ml
Wędzone ziemniaki
-
Olej 50 ml
-
Ziemniaki ugotowane w mundurkach 1500 g
Pieczone warzywa
-
Papryka świeża 400 g
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l 40 ml
-
Sól
-
Cukinia 400 g
-
Marchew 400 g
Podanie
-
Grillowany stek
-
Steki ze strusia przypraw przyprawą do grilla Knorr 100% Natural, natrzyj olejem i zgrilluj.
-
-
Wędzone ziemniaki
-
Ugotowane ziemniaki w mundurkach pokrój w cząstki lub na pół. Przypraw esencją dymną, przyprawą do frytek i ziemniaków oraz skrop olejem. Wymieszaj i zapiecz w piekarniku.
-
-
Pieczone warzywa
- Warzywa pokrój w duże cząstki, marchew zblanszuj.
- Wymieszaj wszystkie warzywa z oliwą, rozmarynem i solą.
- Całość zapiecz razem z ziemniakami.
-
Podanie
- Grillowanego steka ze strusia podawaj z wędzonymi ziemniakami i pieczonymi warzywami.
- Udekoruj świeżymi ziołami, tymiankiem i rozmarynem.