Stek al Pepe
Propozycja szefa kuchni Stefano Cusari na klasyczny stek wołowy z zielonym pieprzem.

Składniki
Stek al Pepe
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Steki
Polędwica wołowa
/kg
1.8 kg
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Oliwa z oliwek
/ml
100.0 ml
0%
Sos
Woda
/l
1.0 l
0%
Pieprz czarny grubo mielony
/x
0.0 x
0%
Podanie
Śmietanka 30%
/ml
100.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Steki
-
Polędwica wołowa 1.8 kg
-
Oliwa z oliwek 100.0 ml
Sos
-
Woda 1.0 l
-
Pieprz czarny grubo mielony
Podanie
-
Śmietanka 30% 100.0 ml
-
Steki
- Polędwicę podziel na 10 równych części. Marynatę do wołowiny przełóż do młynka do pieprzu i przypraw mięso, dodatkowo skrop oliwą z oliwek.
- Tak przygotowane steki grilluj – stopień wysmażenia zależy od zamówienia.
-
Sos
- W gorącej wodzie rozprowadź sos Demi-Glace, dodaj pieprz młotkowany i redukuj do konsystencji sosu, pod koniec dodaj śmietankę.
-
Podanie
- Steki podawaj z przygotowanym sosem, grillowaną polentą i pieczoną sałatą radicchio.