Stek al Pepe
Propozycja szefa kuchni Stefano Cusari na klasyczny stek wołowy z zielonym pieprzem.

Składniki
Steki
-
Polędwica wołowa 1.8 kg
-
Oliwa z oliwek 100 ml
Sos
-
Woda 1 l
-
Pieprz czarny grubo mielony
Przygotowanie
-
Steki
- Polędwicę podziel na 10 równych części. Marynatę do wołowiny przełóż do młynka do pieprzu i przypraw mięso, dodatkowo skrop oliwą z oliwek.
- Tak przygotowane steki grilluj – stopień wysmażenia zależy od zamówienia.
-
Sos
- W gorącej wodzie rozprowadź sos Demi-Glace, dodaj pieprz młotkowany i redukuj do konsystencji sosu, pod koniec dodaj Primerbę rozmarynową i Ramę Cremefine Fraiche.
-
Podanie
- Steki podawaj z przygotowanym sosem, grillowaną polentą i pieczoną sałatą radicchio.