+

Spring rolls z warzywami

Pikantny sos z mango

Podanie

  • Pak choy, młoda marchewka, perłowa cebulka, chilli, kolendra, limonka
  1. Spring rolls z warzywami

    • Warzywa pokrój w paski julienne, sparz i zahartuj.
    • Wymieszaj z sosem Sambal Manis, czarnym sezamem, dopraw do smaku Primerbą czosnkową, drobno pokrojonym imbirem i solą.
    • Makaron ryżowy przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Pokrój w centymetrowe paski i wymieszaj z warzywami.
    • Na płat ciasta ułóż warzywa i makaron. Całość zwiń w rulon.
    • Piecz w głębokim tłuszczu lub w piecu konwekcyjnym w temperaturze 200°C - używając Ramy Combi Profi.
  2. Pikantny sos z mango

    • Sos słodko-kwaśny połącz z wodą i zagotuj. Pozostaw do wystudzenia.
    • Dodaj sos Sambal Manis i pokrojone w kostkę mango.
    • Na sam koniec do zimnego sosu dodaj listki pokrojonej kolendry.
  3. Podanie

    • Spring Rolls podawaj z przygotowanym sosem.
    • Dodatkowo danie można udekorować w bufecie młodymi marchewkami, pieczoną pak choy, karmelizowanymi cebulkami, a na talerzu można dodać limonkę, chili i kolendrę.