+

Farsz

  • Kapusta biała 500 g
  • Marchew 150 g
  • Olej do gbokiego smażeniałę
  • Udka z kurczaka 700 g
  • Sos ostrygowy 30 g
  • Grzyby shitake 200 g
  • Olej 30 ml
  • Papier ryżowy 30 szt.

Podanie

  • Pack choy 300 g
  • Bazylia świeżatajska 1 pęczek
  1. Farsz

    • Kapustę oczyść i poszatkuj, marchew pokrój w julienne.
    • Warzywa połącz, dodaj sos sałatkowy koperkowy, wymieszaj i odstaw na około 15 minut.
    • Drób zmiel lub drobno pokrój, przypraw Esencją bulionu drobiowego usmaż, pod koniec dodaj sos ostrygowy i oddzielnie przesmażone grzyby pokrojone w paski.
    • Całość połącz z warzywami i pozostaw do wystygnięcia.
    • Farsz zawiń w papier ryżowy i smaż w głębokim tłuszczu.
  2. Podanie

    • Podawaj z kapustą pack choy i listkami tajskiej bazylii. Dopełnieniem będzie sos miodowo-musztardowy.
+