Spring rolls
Czyli po polsku sajgonki, to doskonała propozycja na orientalną przystawkę dla Twoich gości.

Składniki
Farsz
-
Kapusta biała 500 g
-
Marchew 150 g
-
Olej do gbokiego smażeniałę
-
Udka z kurczaka 700 g
-
Sos ostrygowy 30 g
-
Grzyby shitake 200 g
-
Olej 30 ml
-
Papier ryżowy 30 szt.
Podanie
-
Pack choy 300 g
-
Bazylia świeżatajska 1 pęczek
Przygotowanie
-
Farsz
- Kapustę oczyść i poszatkuj, marchew pokrój w julienne.
- Warzywa połącz, dodaj sos sałatkowy koperkowy, wymieszaj i odstaw na około 15 minut.
- Drób zmiel lub drobno pokrój, przypraw Esencją bulionu drobiowego usmaż, pod koniec dodaj sos ostrygowy i oddzielnie przesmażone grzyby pokrojone w paski.
- Całość połącz z warzywami i pozostaw do wystygnięcia.
- Farsz zawiń w papier ryżowy i smaż w głębokim tłuszczu.
-
Podanie
- Podawaj z kapustą pack choy i listkami tajskiej bazylii. Dopełnieniem będzie sos miodowo-musztardowy.