Spicy burger z jalapeno i marynowaną cebulą | Unilever Food Solutions
+

Marynowana cebula:

Sos:

  • Papryczka jalapeño 180 g
  • Kolendra świeża 15 g
  1. Marynowana cebula:

    • W garnku przygotuj zalewę z wody, octu, cukru, soli, kminu rzymskiego, ziela angielskiego i liści laurowego. Całość zagotuj.
    • Cebulę obierz, pokrój w krążki i połącz z zalewą octową. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na dobę.
  2. Sos:

    • Majonez wymieszaj z ketchupem, pokrojoną jalapenio (30g), Esencją Dymną i pokrojoną kolendrą.
  3. Spicy burger:

    • Bułki przekrój na pół i delikatnie opiecz.
    • Rozmrożone „Jak Burgery” zgrilluj a następnie zapiecz z plastrem sera.
    • Bułki posmaruj sosem, ułóż sałaty, dwa zgrillowane „Jak Burgery”, marynowaną cebulę, jalapeno, polej sosem i przykryj bułką. Podawaj z frytkami.