Spaghetti carbonara
Pamiętaj, że sos do carbonary bardzo szybko gęstnieje. Dlatego możesz przygotować rzadszy sos, by odpowiedniej konsystencji nabrał dopiero na talerzu.

Składniki
Spaghetti carbonara
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Knorr Sos do spaghetti Carbonara 1 kg
/g
220.0 g
0%
.jpg)
Woda
/l
1.0 l
0%
Żółtka
/cu
20.0 cu
0%
Gałka muszkatołowa
/g
10.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
1.0 l
0%
Ser Parmezan
/g
80.0 g
0%
Wykończenie
Makaron Spaghetti Knorr Professional 3kg
/kg
1.0 kg
0%

Boczek Pancetta 300 G
/
0.0
0%
Rukola
/g
80.0 g
0%
Swieży Pieprz Czarny Z Młynka Do Posypania
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Woda 1.0 l
-
Żółtka 20.0 cu
-
Gałka muszkatołowa 10.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
"Śmietanka" roślinna 30% 1.0 l
-
Ser Parmezan 80.0 g
Wykończenie
-
Boczek Pancetta 300 G
-
Rukola 80.0 g
-
Swieży Pieprz Czarny Z Młynka Do Posypania
-
Sos
• Do naczynia wlej wodę, dodaj sos do spaghetti Carbonara, żółtka, gałkę i trochę soli, całość wymieszaj rózgą.• Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31% i połowę parmezanu, ponownie wymieszaj. -
Wykończenie
• Makaron ugotuj al dente.• Na patelni zasmaż pokrojony boczek, dodaj ugotowany makaron, wlej przygotowany sos i mieszając, zagotuj.• Nałóż porcję na talerz, posyp listkami z reszty parmezanu i rukolą oraz świeżo zmielonym pieprzem.