+

Soczewica

Warzywa

  • Cebula, kostka 100 g
  • Czosnek, posiekany 10 g
  • Pieczarki (ćwiartki) 500 g
  • Papryka świeża (kostka) 300 g
  • Kumin do smaku
  • Mrożone warzywa (kalafior, brokuł, marchewka) 500 g
  • Mąka 50 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny do smaku
  • Kwaśna śmietana 300 g
  • Szczypiorek 20 g
  • Bułka grahamka 10 cu
  1. Soczewica

    • Soczewicę wypłucz i zalej połową wody. Odstaw na kilka godzin do namoczenia.
    • Gotuj do miękkości na wolnym ogniu z dodatkiem Delikatu uniwersalnego, liścia laurowego i sosu sojowego.
  2. Warzywa

    • Cebulęi czosnek podsmaż razem z pieczarkami na Ramie i dodaj do soczewicy.
    • Następnie wlej drugą część wody, dodaj paprykę i dopraw kuminem.
    • Gotuj do miękkości.
    • Na koniec dodaj rozmrożone warzywa, krótko gotuj, zagęść zawiesiną z niewielkiej ilości wody i mąki, ponownie zagotuj i dopraw do smaku.
    • Podawaj z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i bułką.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto