Smażony makaron Bami Goreng
Bami Goreng to tradycyjne danie indonezyjskie: makaron z dodatkami (najczęściej makaron, kurczak i chrupiące warzywa). Proste w przygotowaniu – smakuje wybornie.

Składniki
Smażony makaron Bami Goreng
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Makaron
Krewetki
/g
450.0 g
0%
Pierś z kurczaka
/g
500.0 g
0%
Makaron, jajeczny
/g
600.0 g
0%
Bok Choy
/g
240.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
300.0 g
0%
Cebula
/g
133.0 g
0%
Pomidory
/g
316.0 g
0%
Kiełki fasoli
/g
150.0 g
0%
Tofu
/g
240.0 g
0%
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Knorr Sunshine Chili Słodko-pikantny sos 1 l
/ml
450.0 ml
0%

Sól
/g
15.0 g
0%
Podanie
Młoda Cebulka
/
0.0
0%
Szalotka
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Makaron
-
Krewetki 450.0 g
-
Pierś z kurczaka 500.0 g
-
Makaron, jajeczny 600.0 g
-
Bok Choy 240.0 g
-
Papryka czerwona 300.0 g
-
Cebula 133.0 g
-
Pomidory 316.0 g
-
Kiełki fasoli 150.0 g
-
Tofu 240.0 g
-
Jaja 2.0 cu
-
Sól 15.0 g
Podanie
-
Młoda Cebulka
-
Szalotka
-
Makaron
- Krewetki i kurczaka oczyść, kurczaka pokrój.
- Makaron ugotuj.
- Warzywa oczyść i pokrój: Bok Choy (zamiennie możesz użyć białą kapustę), paprykę i cebulę w paski, pomidory w kostkę.
- Krewetki i kurczaka usmaż na woku i odstaw.
- Na osobnym woku podsmaż warzywa, kiełki fasoli, tofu, jaja i makaron. Dodaj sos Sunshine Chili i sól do smaku. Wymieszaj z krewetkami i kurczakiem.
-
Podanie
- Gotowe danie udekoruj młodą cebulką i podsmażoną szalotką.