+

Krewetki

Podanie

  • Szczypiorek
  • Liście selera naciowego
  • Limonka 2 cu
  • Ryż jaśminowy 500 g
  1. Krewetki

    • Krewetki zamarynuj w cukrze ze skrobią kukurydzianą, dzięki czemu po usmażeniu będą chrupkie.
    • Na patelni rozgrzej olej, smaż krótko krewetki, aż zmienią kolor na czerwony, przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną cebulę, posiekany imbir i plastry czosnku. Dodaj obsmażone krewetki i sos Sambal Manis.
    • Całość delikatnie podgrzej.
  2. Podanie

    • Danie udekoruj szczypiorkiem pokrojonym w długie słupki i liśćmi selera, skrop sokiem z limonki.
    • Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.