Smażone kiełbaski z puree ziemniaczanym i czerwoną cebulą

Składniki
Kiełbasa
-
Kiełbasa biała cieńka, surowa 2 kg
-
Wykałaczki długie 20 cu
-
Mąka 200 g
Puree ziemniaczane
-
Woda 1.8 l
-
Masło 120 g
Cebula
-
Cukier 200 g
-
Ocet winny czerwony 500 ml
-
Czosnek 32 g
-
Sól Do smaku
-
Cebula czerwona 1.1 kg
Przygotowanie
-
Kiełbasa
- Zwiń białą kiełbasę w ślimaka i przebij długą wykałaczką. Oprósz mąką i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
-
Puree ziemniaczane
- Zagotuj wodę, odstaw. Dodaj Ramę 15% i masło. Gdy temperatura spadnie do około 80°C, wsyp Puree ziemniaczane i dokładnie wymieszaj.
-
Cebula
- Z cukru przygotuj karmel. Zalej octem winnym, dodaj całe ząbki czosnku. Zredukuj do 1/3 objętości.
- Dodaj Primerbę tymiankową i Primerbę rozmarynową. Jeśli będzie taka potrzeba, dopraw solą.
- Połącz z obranymi cebulami, przełóż do worków vacuum i gotuj w temperaturze 85°C przez 1-2 godziny (długość gotowania uzależniona jest od wielkości cebuli).
- Po wyjęciu cebulę przekrój na pół i grilluj (duże cebule można podzielić na mniejsze części).
-
Podanie
- Na talerzu ułóż purée, ugotowane połówki czerwonej cebuli i usmażone kiełbaski.