+

Kiełbasa

Puree ziemniaczane

Cebula

  1. Kiełbasa

    • Zwiń białą kiełbasę w ślimaka i przebij długą wykałaczką. Oprósz mąką i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

  2. Puree ziemniaczane

    • Zagotuj wodę, odstaw. Dodaj Ramę 15% i masło. Gdy temperatura spadnie do około 80°C, wsyp Puree ziemniaczane i dokładnie wymieszaj.

  3. Cebula

    • Z cukru przygotuj karmel. Zalej octem winnym, dodaj całe ząbki czosnku. Zredukuj do 1/3 objętości.
    • Dodaj Primerbę tymiankową i Primerbę rozmarynową. Jeśli będzie taka potrzeba, dopraw solą.
    • Połącz z obranymi cebulami, przełóż do worków vacuum i gotuj w temperaturze 85°C przez 1-2 godziny (długość gotowania uzależniona jest od wielkości cebuli).
    • Po wyjęciu cebulę przekrój na pół i grilluj (duże cebule można podzielić na mniejsze części).
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż purée, ugotowane połówki czerwonej cebuli i usmażone kiełbaski.

+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.