+

Żabnica

  • Żabnica 1.6 kg
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Masło klarowane

Warzywa

  • Bób
  • Czyściec bulwiasty
  • Brokuły
  • Dymka
  • Groszek zielony

Sos

Podanie

  • Liście sałaty
  • Smażone nasiona gorczycy
  • Rzeżucha
  1. Żabnica

    • Oczyść i pokrój rybę.
    • Dopraw i usmaż na klarowanym maśle.
  2. Warzywa

    • Oczyść i pokrój warzywa jak na zdjęciu.
    • Zblanszuj i dodaj do warzyw odrobinę masła.
  3. Sos

    • Podsmaż szalotkę na maśle, zalej białym winem.
    • Redukuj wino do 1/3 i dodaj Ramy 15%.
    • Redukuj do uzyskania konsystencji sosu.
    • Schłodź.
    • Zmieszaj żółtka z zimną bazą sosu.
    • Ubij Ramę 31% i wymieszaj z sosem.

  4. Podanie

    • Wylej sos na środek talerza, delikatnie zrumień opalarką.
    • Dodaj warzywa i rybę.
    • Udekoruj liśćmi młodej sałaty i rzeżuchą.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto